Beschrijving
Talbina
Talbina is gerst met zemelen erdoorheen, het wordt rustig gekookt waarna er aan het eind honing en/of een beetje melk wordt toegevoegt en indien gewenst rozijnen, talbina is rijk aan vezels en dus goed om te eten.
Bereidingswijze:
Neem wat van het talbina poeder wat genoeg is voor wat u wilt gebruiken en doe dit in een pan en giet er geleidelijk wat water bij op een laag vuurtje, u blijft wel roeren door de talbina.
Wanneer de talbina een mooi papje is geworden en het is heet genoeg doet u er een beetje melk bij en roert dit erdoorheen.
U haalt het nu van het vuur en serveert het in een bord of kom, u kunt nu als honing naar wens toevoegen en eventueel rozijnen.
Dit recept wordt de talbina met water gekookt, u kunt het water ook volledig vervangen naar melk wat u zelf wenst.
Talbina is aanbevolen door onze Profeet vrede zij met hem in verschillende overleveringen, de metgezellen gaven het aan iemand in verdriet zoals wanneer een geliefde was overleden om te nuttigen.
Inhoud verpakking 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram Talbina:
0,09 gr
LET OP: Dit product is niet geschikt voor mensen met een gluten allergie(Gerst)
Chaima b –
Top service