Wakker worden met henna vlekken

Over deze zaken zijn veel fabeltjes verteld en dit zijn van die verhaaltjes die marokkanen heel snel door verspreiden. Bv: “De engelen zijn gekomen ze hebben henna bij jou gedaan”. wanneer wij weten dat de engelen niet eens zijn gekomen naar de sahaba in deze mate, zullen ze dan wel naar ons komen? Ten tweede hebben sommige gezegd: “De shayateen zijn gekomen, ze gaan met ze trouwen”. Hier zit dan nog een klein deel van waarheid in, namelijk dat het wel wat met de shayateen te maken heeft.

Wat het antwoord hierop deze vraag is, de ‘ulama(geleerden) na het veelvulldig hebben onderzocht, en de verhalen van verschillende kanten hebben bekeken en ook in de praktijk. Dit fenomeen word genoemd “At-toekaal”, hierbij word iets van voedsel in je lichaam geplaatst(dit gaan we zo beter uitleggen), het wordt ook wel “sihr al manfoekh” genoemd.

Om te kijken hoe goed georganisseerd de tovenaars zijn, wanneer bijvoorbeeld een slechte persoon naar een sahir gaat en hij wilt sihr toepassen op een andere persoon. Dan kan dit door verschillende manieren, een van die manier is doormiddel van voedsel of drinken. Dus ze stoppen het(de sihr) in de eten, drinken of dergelijke. Wanneer die echter niet lukt, dan kan de sahir zelfs de opdracht geven aan de shaytaan, om tijdens de slaap van die persoon naar hem te gaan en terwijl hij slaapt de sihr in zijn lichaam toe te dienen. Doormiddel van zijn mond, neus, oren etc. Wanneer dit echter niet lukt, dan uit frustaties blaast deze shaytaan iets op die persoon. Daarom word het ook “sihr al manfoekh” genoemd, hij blaast. Dit resulteert ook dat de vlekken die op het lichaam zitten gaan komen.

Dus mensen die wakker worden en zij vinden vlekken, die lijken op henna(het gaat ook niet af met water) het is meestal op de handen, voeten of oor. Als dit het geval is, dan dient deze persoon sowieso ruqya te gaan doen en zich te beschermen met ad3iyaah. De sihr is in principe dan niet gelukt. Want als die gelukt was, dan zou je geen henna vlekken aantreffen. Dan zou je misschien hoogstens rare dingen langs je bed aantreffen die gevallen zijn, maar wanneer je deze vlekken aantreft weet dan dat de sihr niet is gelukt en dat de sahirsde shayateen zullen terug sturen. Dus onze advies is om veel smeekbedes te verrichten, ruqyah verrichten en om weg te blijven van alles dat haram is of naar haram leidt. Wallahu ta3ala a3lam

Views: (79492)
%d bloggers liken dit: